THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

17 February 2012

cara penjagaan diri sempurna


VITAMIN DAN MINERAL PENTING UNTUK KESUBURAN?
==================================
(Feel free to TAG, SHARE and LIKE ♥ )

1) Vitamin C
**********
Kekurangan vitamin C pada lelaki menyebabkan masalah sel sperma bergumpal dan menghalang pergerakan sperma menuju ke sel ovum. Bagi perokok pula, toksin dari rokok akan menyebabkan pertumbuhan sel sperma tidak normal dan Vitamin C terbukti dapat meneutralkan kesan toksin rokok ke atas sel sperma. Jadi untuk lelaki elakkanlah merokok atau tingkatkan pengambilan Vitamin C anda. Tetapi bagi wanita pula, berlebihan Vitamin C akan mengeringkan cecair servik dan menghalang sel sperma menuju ke sel ovum. Jadi untuk wanita, jangan ambil Vitamin C melebihi keperluan harian anda. 

2) Vitamin E
*********
Kekurangan Vitamin E menghalang pembentukan sel sperma dan mengganggu keseimbangan hormon seks lelaki. Pengambilan Vitamin E yang cukup membantu meningkatkan kesihatan dan keutuhan sel sperma.

3) Selenium
*********
Kekurangan selenium menyebabkan pembentukan sel sperma tidak sihat dan membawa kepada ketidaksuburan kepada lelaki. Kekurangan selenium menyebabkan sel sperma teroksida dan tidak dapat berfungsi dengan sempurna.

4) Zink
******
Kekurangan zink pada lelaki menyebabkan hormon seks (testosterone) rendah dan penghasilan sel sperma yang tidak sihat dan tidak sempurna. 

5) Evening Primrose Oil (EPO)
**********************
Di dalam EPO terdapat sejenis asid lemak penting bernama GLA (asid linolenik gamma). Dan GLA sebenarnya yang membantu mengawal simptom PMS dan membantu badan menghasilkan cecair servik yang sihat dan berkualiti untuk membantu sel sperma berenang menuju ke sel ovum bagi tujuan persenyawaan, dan meningkatkan jangka hayat sperma di dalam Tiub Fallopio untuk memaksimumkan peluang persenyawaan.

Pengambilan vitamin dan mineral di atas secukupnya akan membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita yang masih berusaha untuk mendapatkan zuriat. Jika diet anda tidakmengandungi vitamin dan mineral di atas secukupnya, anda boleh mendapatkannya melalui pengambilan supplement Shaklee yang lengkap dengan kesemua vitamin dan mineral penting di atas. 
Semoga tips ini membantu semua.

IF YOU ARE....there's we call FAKTA not AUTA!

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9

no.1
—-
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3
—-
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5
—-
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6
—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.





(which one your truely partner n the real who u r)
when i saw this,feel like TERUJA dan semua yg tertulis satu per satu merungkaikan diri ak ni berada di no9..lalala

05 February 2012

Viva ouh Vivavvvvvvvvvv

VIVA backside???
why must im pick this pciture??
hahah u see 1st....they have a nice colour rite???
yeahhh i like it.....
xpnah2 ak nk kreta ni bole jadi minat lak disebabkan kaler die yg mnawan...
hopefully 1day i'ill got it..

u must rmember eyda that u must search for job first..
okay! patah semangat..

ak masih teringat2 lagi that my mom said,my BAPAK will buy 4 me when i've already working soon..
okay i'ill wisihing for this.
insyaallah..
yela,mana x nya...im asking my mom to buy scooter for my kenderaan untuk pegi balik kje...
tp kena marah!
xrock lah xleh naik mtor..harap je ada lesen,tp nk beli mtor n nak bwak mtor pon ta bole??
pe cer???
okay sy besabar...i'ill waiting for that car...firstly,almost thanx if the dream will come true..

lama x aku mnyepi??
agak la kan???
just now ak brada d jhor..
MY hometown..
my home sweet home bebeh!
memg syok la kan..dhla ni cuti trakhir aku sblom ak hbs belajar..

bile aku hbs blaja??
tggu la nnti bile aku update entri lain tu pasal sedih2 tu,
time tu la agak2 aku dh hbs..hehehe

xleh bgtau skrg..biaw sepais sikit kan2??
ouhh lari tajuk lak...

sweet kan bile kite rasa disamping fmly??
mcm best je..memgh best la sbb tmpat kte mmbsar bsama fmly..
aku balik sini 3/2 aritu betol2 lpas hbs kelas.rasa xsabau je na balik kan..
then go back serdang mybe khamis depan.
*pdahal dh ponteng klas hari rabu tu kan..

sekali skala nak ponteng xpe..sbb lpas nih dh xde cuti dh...
so,cocentrate on class je la...
its ok...do hard b4 fnish d study...
yang penting,aku dh tau nak kje apa lpas hbs blaja..
just nk rehat jap lpastu trus kje...
insyaallah....

24 January 2012

GREEN

Green??
knp dgn green???
haa msti korg trpikir2 kan knp entri aku yg ni kna mngena dgn green kan???
heee saja mnggedik..xbole ke???ceittttt! -,-'

firstly,hari ke hari,taun ke taun,jam ke jam,cer korg tgok kt blog ni pnya gamba2 yg aku post!
its all about GREEN rite???lawakkkk..
dalam sedar xsedar sume yg aku pakai,sume yg aku guna, SEMUANYA kena mngena dgn HIJAU kan??

heeee xpela...mgkin dalam aku sedar xsedar,aku ni PENCINTA alam FLORA kot..haha
but,green is nice what...smooth je tp nmpak garang kan??auuummmm!

2ndly,nk cecite anywhere places that i've vsit,msti ak nmpak GREEN je yg menawan...
cer korg,bile 1-1nya kaler yg korg suke tuh,msti mana2 tmpat korg pegi,korg nmpak that kaler je yg menawan rite??
same wth me lahh!
kalo x,xde la namanya dok ruma sukan hijau masa skolah!hahhhaha

okay2 msti korg letih tgok entri yg aku merepek2 nih kan..
actually,aku xpenat pon dok bebel2 ni..
sbb apa???
sbb sape yg kenal aku,dorg memg tau aku ni kuat BEBEL! mcm bedah POTPET plak..hahahha
i LOikeeeeee -,-'

lastly,thanx sbb visit page aku ni yg banyak sgt aku bebelkan ni...kalo ada pape nk tanya ke,nak bebel kt aku balik ke,put ur comment at my CBOX okay dear..papai have a nice day guys...
asssalammualikum..

wishing2 time.

okay first of all nk cite skrg musim raya cina an3??/hahha
dh lewat kan rasanya??hahaha
tp xpela...kata 1malaysia,xkesah lah lambat ke cepat ke asalkan setiap agama tu sambut perayaan die kan2???
by the way,GONG XI FAT CAI to alls chinese lam malaysia ni..
terdetik nk update entri ni dengan mende comel ni...
sebabnya tngah cuti kan...
yang aku dpat cuti just 4 hari je..walaupon sikit,even xdpat balik johor,xdapat balik pahang,
aku tetap setia kat subang.
xpe,mngkin xde rezeki nak balik kampung bercuti ngn family,tp aku dpat brcuti dengan adik aku...

siap dapat angpao lagi okay dri adik aku...
so,please2 jangan jealous at me okay bebeh!
look at yourself 1st okay,then u can look at oyhers pple..heee -,-


btw,aku baru balik ostel ptg ni...kesian kan???
nk dijadikan cite,mlam tdi la si MR. aku tuh msg im last mnit kata xdpat amik aku..
then???apa reaksi aku??
haa reaksi nya aku majuk la...marah....sapa x marah,suh balik sendri...
balik sendiri aku bole trima lagi ,tp nak balik dengan beg aku 3 bjik???
then barang2 kperluan peribadi aku xbeli??
ble ke mcm tu??

then last2 aku msg HIM then tell him to take me away from subang..
Lastly,he take me awayyyyyy..lalalalalala

senyum ke pipi -,*
THANKS SAYANG!
thanks sebab bekorban untuk MRS. awk ni yang byk songeh.
ceit! memanjang lak ngomel2 ni.

okay2,sy akhiri sy punya entri dengan .
thanks for READING! -,-'

19 January 2012

weekend trip

okay...bermula dengan lafaz bismillah...aku memulakan entri ni dengan cite2 last week yg aku jenjalan ngah hneymadu aku ler...
nk tau kmana ktorg jenjalan???
yeahhh pegi MYVI club convoi ke sepang F1 circuit......
nothing special..just wanna update dis blog jerp..
xsalah kan..huhuhuhu

just wanna sharing...
this i post some of d pic okay ;)

 mine..
the owner dis blog..

 THE CLUB of MYVI EXTREME..
his my everything.. ;)

07 January 2012

sepetang di hostel

salam hujung minggu dan salam mesra.. ;)
agak lama membiarkan entri yg xdi update ni kan..
dah tiba masa arini nk update sbb apa??
haa sbb boring sgt2..
broing sb pe lak??sbbnya dok kat ostel ni dah 3hri....
hai lahhh mna xnya...klas start mnggu dpan..yg ktorg ni dok la mlangok kt ostel ni haa...nk bjalan lak xtau nak bjalan kmana kan..

so,jalan trbaik dok uma je dgn kawan2..hbskan masa dpan TV,dpan LAPPY, dpan DINDING,dpan kerusi..
hahahha bpa banyak dpan la kan...
mmg ni entri yg tah ppe la kn ak update...no idea beb..
ni pon melapa dan bosan tgok konsert ulang tayang taun baru..hummm

no komen la kan....en.milo sy ajak kua mlam ni lpak geng myvi,tp xkn la ak nk g even ak xknal dorg kan??
mlas lah...so,wat hal sndri jerk..hummm
adoiiyaiiii  =,='